Over ons

In 2003 zijn wij, John en Saskia, gestart met onze droom, een boerderij die aan de ene kant zoveel mogelijk in samenhang met de natuur werkt en aan de andere kant de samenleving omarmt. We hebben onze droom in de afgelopen 20 jaar heel organisch vorm gegeven en zo zijn we beland waar we nu zijn.

Begonnen met 4 koeien en 5 schapen en in een klein hokje een vriezertje waarin we onze boerderijwinkel zagen. Inmiddels hebben we op allerhande gebied prachtige stappen gezet. In 2009 zijn we biologisch geworden en sinds 2017 zijn we radicaal bewust bezig met de bodem en biodiversiteit en de samenhang in de bedrijfsvoering: regeneratief boeren.  In 2021 hebben we ons erf opnieuw vormgegeven met de allermooiste koeienstal in het Westen van Nederland, waar vooral dierwelzijn een heel belangrijk aspect in heeft. In 2023 hebben we op het erf een “beleefpad” aangelegd: om ons verhaal te vertellen en om je stil te laten staan bij de mooie dingen die de natuur ons geeft. De boerderijwinkel is inmiddels gevuld met allerhande lekkere en gezonde producten van eigen erf en collega-boeren uit de buurt die ook met passie en een groene biodiverse visie werken.

In de landerijen die we beheren komt de biodiversiteit (bodem, kruiden, bloemen en weidevogels) tot zijn volste recht! Zo bouwen we een fijn en veerkrachtig landschap voor de komende generaties. En veerkracht is de basis van een gezonde toekomst.

We blijven dromen met ons bedrijf, want we willen echt nog meer een fijne ontmoetingsplek in de regio zijn. Waar je niet alleen kunt genieten van de allerlekkerste voeding uit onze boerderijwinkel, maar waar je ook gevoed wordt met inspirerende verhalen en verrassende activiteiten. En het allerbelangrijkste: dat we aandacht en tijd hebben voor mens, dier en ons mooie landschap.

En het fijne is, jij kan met ons meebouwen aan deze droom zodat het onze gezamenlijke werkelijkheid wordt! Kom naar onze fijne plek in het Groene Hart. Jouw bezoek aan de boerderijwinkel of een van de inspirerende activiteiten door ons of jouzelf georganiseerd  op ons biodiverse erf is een investering in de toekomst. Samen maken we ons stukje wereld mooier en veerkrachtiger!

Door de vreemde fotograferende bezoeker zoeken de koeien veiligheid bij elkaar

Onze visie!

Door het herstellen van bodem, biodiversiteit en landschap in verbinding met de samenleving voedt Hoeve Kazan de mens. Samen genieten we van de vrijheid van het buitenleven.