Vakantietijd

Heerlijk, het is vakantietijd. Het weer werkt niet erg mee, hoewel we niet echt mogen klagen! Afgelopen week hebben we nog wat gras gewonnen voor de winter. De koeien lopen lekker buiten, de schapen en lammeren zijn vandaag gescheiden van elkaar, ze zijn opmerkelijk rustig…

We hebben de afgelopen week hard gewerkt! De parkeerplaats is helemaal opgeknapt en uitgebreid. Het is echt supermooi geworden, we zijn er helemaal trots op! Vandaag en morgen gaan we het hek erom heen plaatsen. De beukenhaag kan pas in oktober worden geplaatst. Ook komt er een hek en een bruggetje naar de boomgaard, zodat deze bereikbaar is om even in te lopen of binnenkort: appels te plukken.

Vanaf afgelopen week kunt u op de site overdevloerbijdeboer.com stemmen op onze boerderij, we willen kans maken op een mooie make over van onze boerderijwinkel. Deze is natuurlijk prachtig in de basis en we zijn er zeker trots op, maar we willen net een stapje meer, mooier, beter, fijner.. Een verbinding met de mooie keuken zou geweldig zijn! Meer ruimte voor nog meer lekkere streekproducten maar ook: lekker koffie drinken, krantje lezen, streekboodschappen doen, ff rondje buiten over het erf.

Op dit moment wordt er ook hard gewerkt achter de schermen aan een nieuw jasje voor Hoeve Kazan, spannend en ook erg leuk om weer zo intensief bezig te zijn met ons bedrijf.

Onlangs had ik het eerste ‘Benefiet voor de Kieviet georganiseerd. Een heerlijk diner met streekproducten gemaakt door Martijn Postma (Boerin & De Kok) ten behoeve van de weidevogels! De Vogelbescherming vond het zo’n goed initiatief, dat ze de opbrengst hebben verdubbeld! Maar liefst € 1.200 mochten we overhandigen aan de voorzitter van de Agrarische Natuur Vereniging Amstelland voor een mooi weidevogelproject. Fijn om te organiseren en fijn dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald! Het was een zeer geslaagde avond, met zeker een vervolg voor volgend jaar!

De resultaten waren van het weidevogelseizoen waren wisselend: goed gaat het met de grutto’s: bijna 140 broedparen, met een uitkomst% van 75%. Predatie is een grote tegenvaller… vossen, buizerd, sperwer, bunzing. Slecht gaat het met de kievit… ze broeden wel, maar de uitkomsten zijn dramatisch. De adviseurs buigen zich over probleem en oplossing. Volgend jaar andere aanvullende maatregelen nemen?

Nog even een kleine noot: de winkel is op vrijdag 4 augustus en op vrijdag 11 augustus gesloten! De zaterdagen zijn we wel gewoon geopend!