Update

Het is alweer half maart. De eerste lammetjes zijn alweer geboren. De teller staat op 21 lammetjes, bij 12 moeders. Nog 9 schapen te gaan, ik verwacht dat de meeste de komende week komen. De nachtrust is ver te zoeken de laatste 14 dagen, mijn wekkertje gaat rond 2.00 uur! af. Net als ik denk dat ik vroeg naar bed ga, bedenken een ooi dat zij moeten lammeren… dag goed voornemen…Nou ja de ergernis is weer zo verdwenen als er weer prachtige lammetjes geboren zijn. Moeders is zorgzaam, lammetjes staan binnen 5 minuten en ongeduldig zoeken ze, nog wankelend, naar biest. Prachtig!
Ook zijn de eerste 2 kalfjes (van de verwachte 17) geboren. Het tweede kalfje is maandag geboren, een zorgenkindje! Jambe (“Been”) zoals we hem nu noemen vertikt het om te gaan staan…Hij is kerngezond volgens de dierenarts, maar hij is gewoon te lui/ traag/you name it, om te gaan staan.. Enfin, met een hoop geduld en liefde (het is een schatje) proberen we m nu echt letterlijk op de been te krijgen. Het lijkt te lukken, maar laten we maar niet te vroeg juichen.
Het gras begint lekker te groeien, de stier met 4 jonge dames zal over een week of wat wel naar buiten gaan als het weer zo blijft zoals het nu is. De koeien volgen wat later, we willen in ieder geval dat de kalfjes binnen geboren worden en een paar weekjes oud zijn en een goede moederband hebben opgebouwd.

De actie Boer zoekt Buur loopt goed! Wel zo goed dat we de zonnepanelen gekocht hebben en nu de eerste handelingen al doen om ze zo snel mogelijk op het dak te leggen (in de loop van week 14 is nu de planning). Ongeveer 80% van het benodigde kapitaal hebben we nu via crowdfundig bij elkaar verzameld, dat is toch super!

De eerste voorbereidingen voor de open dag zijn ook al in volle gang: wat willen we en wat doen we extra, wie gaat/ kan en wil helpen etc. Schijft u het alvast in uw agenda: zaterdag 21 juni van 10.00- 17.00 uur bent u weer van harte welkom op ons prachtige bedrijf!
Vanuit Bionext wordt de verkiezing ‘Stoerste bioboerin 2014’ uitgeschreven om extra promotie aan de ‘Lekker naar de Boer’ dagen te geven. Ik ben een van de genomineerde, erg grappig. Tegen de tijd dat de verkiezing echt begint geef ik u de informatie hoe u kunt stemmen.