Update

johnroulkleinHet is alweer even geleden dat ik de website heb bijgewerkt… Meer dan een jaar…

Inmiddels is onze dochter Sarah geboren. Wat een prachtig geschenk, wat een geluk. Het is geweldig! Ze is nu ruim een half jaar en we beginnen ons ritme te krijgen…

Schept ook weer meer ruimte voor dingen die wel al heel lang op het lijstje staan, maar eigenlijk iedere keer onderaan blijven bungelen, “komt morgen wel”. U herkent dit vast.

Inmiddels hebben alle koeien hun kalfje gekregen, 16 gezonde kalfjes mochten wij weer verwelkomen. De hele bups loopt buiten, het is een hele koppel zo. Ioliet, onze nieuwe stier, geniet van de aandacht van zijn nieuwe harem. Ze hadden het warm afgelopen week, gelukkig is het weer ‘beter’ weer geworden.

De schapen lopen ook lekker buiten. De lammetjes zijn in maart geboren, alles zonder al te veel problemen, de meeste schapen doen het zelf (zoals het hoort). De lammeren zijn ook al ingeschreven in het Zwartbles Stamboek. De zwartbles heeft een specifieke aftekening. Zwarte bles op de kop, zwarte voorpoten, witte achtersokjes, en een klein wit puntje aan de staart. Bij inschrijving wordt er gekeken in hoeverre de aftekening klopt of juist afwijkt van dit uitgangspunt. Aan de hand van de uitgangspunten van het stamboek, worden ze gekeurd. Op 3 lammetjes na zijn ze allemaal ingeschreven, zelfs 25% had de score AA (=het stamboek ideaal). Daar waren we natuurlijk wel blij mee!

Het winkelassortiment is weer wat verder uitgebreid. Van de biologische geitenboerderij in Weteringbrug hebben we heerlijke zachte geitenkaas op olie met kruiden (lekker voor in de sla en doet het ook goed in pompoensoep) en harde geitenkaas (jong) in stukken van ongeveer 300 gram.

Van de Dinkelhoeve (Heemstede) hebben we biologisch ijs: vanille, chocolade, hazelnoot en biscotto (met stukjes koek): zacht en niet te zoet! In verpakkingen van 500 ml. We hebben alle smaakjes al voorgeproefd: nog niet een favoriet te noemen, maar ander ijs komt er niet meer in bij ons.

Binnenkort hebben we ook honing van eigen bijen. Het is al geslingerd, staat nu te rusten en dan moeten we heb nog in potjes doen. Met de bijen gaat het dus erg goed! Ik had 3 volken in de winter, nu heb ik er al 7! Ze zijn aardig aan het uitbreiden geweest afgelopen tijd. Gelukkig helpt een ervaren imker ons met de bijen!

Inmiddels zijn de eerste lammeren al geslacht en liggen in de vriezer. We hebben het natuurlijk ook al geproefd: heerlijk! Lekker zacht en vol van smaak! Nu ook lamsbiefstukjes en rack. De organen, inclusief tongetjes hebben we ook voor de liefhebbers.

We hebben bijna vakantie van ons werk buiten de deur, heerlijk, 4 weken alleen maar thuis. We hebben flink wat op ons to do lijstje staan, dus we zullen ons niet vervelen. We willen in ieder geval de parkeerplaats gaan opknappen, verbeteren en uitbreiden zodat dit wat gemakkelijker gaat!

De winkel blijft gedurende de hele zomer gewoon open op vrijdagmiddag en zaterdag.