Schrijf je nu in voor het 2de Benefiet voor de Kieviet!

Vanmorgen om 7.00 stond ik al in de tuin te schoffelen en te harken. Heerlijk genieten van het mooie weer en het gekwetter van de vogels. We hebben sinds vorige zomer zoals u weet een prachtig ruime parkeerplaats gekregen, maar er moesten nog wat puntjes op de i gezet worden. De beukenhaag is voor een groot deel geplant en ook de grote tuin heeft een bestemming: bloemenpluk-, bijen-, vlinder- en groentetuin. Het ziet er nu nog een beetje recht en aangeharkt uit, met kaarsrechte paadjes en keurig op afstand bemeten bloemen (deels uit het tuincentrum, deels moet nog opkomen want is gezaaid), maar dat zal naar verloop van tijd wat wilder en lekker fleurig worden!

Zaterdag 23 juni as houden we ons 2de Benefiet voor de Kieviet. Een heerlijk culinaire polder BBQ waarvan de opbrengst naar een mooi weidevogelproject in deze Bovenkerkerpolder gaat: de weidevogelboulevard!

Het gaat nog steeds slecht met de weidevogels in Nederland, maar in de Bovenkerkerpolder, tussen Amstelveen en Uithoorn houden we met alle boeren het hoofd koel en zorgen voor een zo optimaal mogelijk leefklimaat voor de verschillende weidevogelsmet buitengewoon goede resultaten! Laat maaien, hoog water, ander gras met meer bloemen, er zijn tal van mogelijkheden. Die maatregelen vragen een investering in tijd of geld, of een combi van beiden…Vorig jaar hadden we de eerste Benefiet georganiseerd en dat was een groot (en heerlijk) succes! Tijd voor herhaling, maar net in een ander jasje!

Samen met de weidevogelexpert lopen we een korte ronde door de prachtige polder, in de tussentijd zal Martijn Postma van Boerin & De Kok de BBQ aansteken. We laten ons door hem en collega’s verrassen met mooie kleine gerechtjes en heerlijkheden! We toasten op de toekomst van de weidevogels en hebben mooie gesprekken!

De investering voor deze heerlijke avond en daarmee direct een investering in de weidevogelboulevard bedraagt € 40,- p.p. incl. drankjes. U kunt zich via info@hoevekazan.nl of telefonisch opgeven. Vragen of speciale dieetwensen: bel of app 06-12910286. Aanvang 18.00 uur, eindtijd rond 22.00 uur, maar reserveer de oppas gerust een uurtje langer J.

Sinds afgelopen week hebben we weer verse groente in de winkel. Deze worden gekweekt door David van Kwekerij Ekologisch, een prachtige biologische tuinderij in Roelofarendsveen! Een wisselend, maar divers en zeer smaakvol assortiment is er iedere vrijdagmiddag en zaterdag te vinden in onze boerderijwinkel (het meeste staat vrijdagochtend nog in de tuin, verser krijg je het niet). Op Facebook bericht ik einde van de vrijdagochtend even wat ik heb. Als u ons ‘liked’ en ‘volgt’, dan komt het vanzelf bij u in beeld.

 

Zet u het alvast in uw agenda: zaterdag 8 september hebben we een familiedag van Hoeve Kazan. U bent van harte uitgenodigd voor deze dag! Het programma volgt, het wordt erg leuk en vooral lekker! Neemt u uw familie en vrienden mee? Wij zijn druk met voorbereiding, de winkel krijgt een make over, het assortiment wordt verder uitgebreid, en ik ben recepten aan het uitproberen voor een lekkere proeverij!

Tevens: iedere laatste zaterdag van de maand een lekker boergondisch aanschuifdiner! Meer info volgt, houdt de website in de gaten!