Open dag 23 juni

Het is bijna zover: de eerste open dag op Hoeve Kazan! De voorbereidingen zijn bijna klaar:we hebben het erf opgeruimd, een programma samengesteld, ik ben taarten aan het bakken en heb hulptroepen geregeld. Net op tijd is het nieuwe drukwerk, huisstijl en nieuwe website af. En du moment dat ik dit schrijf, wordt de ‘eerste steen’ nog ingemetseld.

Het programma van de dag:

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom. De koffie, thee en limonade staan klaar. Op het erf zijn bordjes opgehangen, zodat informatie overal toegankelijk is. Zo kan iedereen vrij over het erf lopen. Wij, de boer en boerin lopen natuurlijk in de rondte om vragen te beantwoorden over het bedrijf, over de koeien of over wat dan ook.

Om 10.30 uur zal Wilfred Simons, pleitbezorger voor streekproducten en journalist van het Leidsch Dagblad de boerderijwinkel officieel openen door de eerste steen te onthullen.In de loop van de dag worden er lekker hapjes (van het eigen rundvlees) geserveerd.

U kunt zich op de open dag inschrijven voor Boer Zoekt Buur (zie website) en het Boergondische Feestmaal op 14 of 15 september.

De Groene Hart Marktwagen is present met allerhande lekkere dingen uit het Groene Hart (kaasjes, sapjes, jams etc.)

Slow Food Groene Hart is de hele dag aanwezig en zal met name voor kinderen een leuk programma hebben: alle zintuigen worden geprikkeld: smaak, geur, gevoel Afgelopen zaterdag hebben we met SF GH het programma doorgenomen: het wordt echt leuk!

Natuurlijk kan de agrarische natuurvereniging (ANV Hollandse Venen) niet ontbreken bij ons! Wij doen zoveel aan agrarisch natuurbeheer: weidevogelbescherming, botanisch beheer, kruidenrijk beheer. De ANV Hollandse Venen is present met informatie over weidevogels en andere zaken rondom het gebied Nieuwkoop- Nieuwveen- Zevenhoven en meer.

Alle activiteiten zijn binnen, omdat we het maar nooit weten met het weer. Alle activiteiten zijn gecentreerd, zodat er een soort  ontmoetingsplein ontstaat waar iedereen onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek kan gaan!

Hoeve Kazan is erg makkelijk te bereiken, de boerderij ligt nl langs de N231 (tussen Nieuwveen en Vrouwenakker). Parkeren kan in het land, zodat het erf autovrij blijft. Natuurlijk kun je ook met de bus komen. Bus 147 stopt volgens mij 2x -4x per uur bij de bushalte aan Blokland.

U komt toch zeker ook kennismaken met ons en ons prachtige bedrijf en onze heerlijke producten?