Missie en visie

Wij hebben een ideaal, het ideaal dat het ook anders kan in landbouwend Nederland! Het ideaal dat kleinschaligheid wel kan, dat zorg en aandacht voor dier, mens, milieu en biodiversiteit de gewoonste zaak van de wereld is! Grootschaligheid en anonimiteit, produceren voor overproductie en een unfaire prijs krijgen voor onze producten, met direct daaraan gekoppeld het tornen aan de waarden van dierwelzijn, milieu en biodiversiteit, daar geloofden we niet in! En dus zijn wij in 2003 gestart met Hoeve Kazan. ‘Gewoon’ met 4 koeien en 5 schapen, ons ideaal en lef. Lef, want tja een jonge boer in Nederland is al een zeldzaamheid, een jong stel die hun boerderij helemaal start vanaf niks is helemaal apart.  In de afgelopen 10 jaar hebben wij gebouwd aan onze droom. Een mooi bedrijf dat steeds in ontwikkeling is, gericht op kwaliteit, duurzaamheid en verbinding met u.

Hoeve Kazan is een kleinschalig vleesvee bedrijf.  Een zeer ruim assortiment biologisch vlees direct van de boerderij aan de consument. Korte, traceerbare lijnen, gecertificeerd biologisch en vrij van antibiotica en andere hulpmiddelen. Naast rundvlees en lamsvlees van eigen boerderij  hebben we via collega biologische boeren zowel biologisch varkensvlees als kip vlees. U weet dus wat u op uw bord krijgt: diervriendelijk vlees zonder antibiotica, toevoegingen en E nummers!

Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest, hierdoor groeien er veel soorten gras en kruiden in de wei. De koeien krijgen hierdoor een zeer gevarieerde dieetvoeding. In de zomer eten ze het verse gras uit de weide, in de winter krijgen zij het gedroogde gras  wat in de zomer gewonnen is (kuilgras). Ze krijgen dus geen mais en andere producten die een aanslag plegen op menselijke voedselbronnen! Zij krijgen onze koeien de tijd en de rust om te groeien. De combinatie van rust en goed en puur voer vertaalt zich in een stevig en smaakvol stukje vlees. U proeft direct het verschil!