Lente!

Lente!

De zon schijnt, maar buiten om de hoek van het huis waai je bijna weg, brrr… in het luwtje is het lekker! het wordt voorzichtig lente als je kijkt naar de bloemen en de bomen en het gras, heerlijke tijd!
De natuur is aan het ontwaken, de bijen zijn weer wakker en de kleine eendjes zwemmen weer in de sloot.

In de wei lopen de eerste schapen met hun lammetjes, een heerlijk gezicht! We hadden dit jaar 21 schapen om te lammeren, binnen 3 weken waren alle lammetjes geboren, gemiddeld ruim 2 lammetjes per ooi! Een vierling is goed voor het gemiddelde… Wat een mooi spul! We hadden dit jaar sterke en vitale lammetjes, het ene of andere jaar scheelt wel eens. Een paar lammetjes zijn aan de fles (moeder niet topfit na geboorte en de 4ling). Sarah en Carlijn vinden dit geweldig leuk om te doen natuurlijk, ze kibbelen al wie ‘Feetje’ en ‘Witbeen’ mag geven. Af en toe was het even zweten met uitleg rondom de geboorte van de lammetjes waar ze soms met hun neus bovenop stonden. Wat vertel je wel en niet en hoe vertel je het. De kleuterklas waar Sarah tegenwoordig al naar toe gaat is een paar weken geleden ook de lammetjes komen kijken. Ze keken hun ogen uit! Voor herhaling vatbaar dus.

Ook in de koeienstal begint het jonge grut te komen. Er zijn al 8 kalfjes geboren. Allemaal gezonde sterke dieren. Bij twee koeien ging het niet helemaal vanzelf (de geboortes gingen te snel) en kwam na de geboorte van de kalfjes de veearts er nog even aan te pas. Altijd even peentjes zweten, onze koeien houden niet van de veearts en dan is het gelijk onrustig in de stal. Gelukkig ging en gaat alles nu weer goed met de koeien en de kalfjes! Het zijn bijna allemaal stiertjes. Afgelopen woensdag is Jaguar de stier toch nog even naar buiten gegaan met een paar vaarzen die nog niet gekalfd hebben. Over een paar weken komt de nieuwe stier.. Napalm (beetje gekke naam, dus misschien veranderen we deze nog)…

Morgen vragen we Gods zegen over de dieren en het weideseizoen. Pastor van Aarle komt de koeien en schapen en het jonge spul zegenen. We beginnen met een gebed en lopen dan de stal (en eventueel weiland als de dieren voor zijn) in. Je bent van harte uitgenodigd om er bij te zijn! Om 10.00 starten we. Na afloop is er koffie en wat lekkers en tijd voor gezellig napraten. Welkom!

Volgende week is het pasen. Mooie gelegenheid om weer een gezellige maaltijd met elkaar te nuttigen. Ik heb nog een paar mooie stukken (startstuk, wang, haas, lamsbout) in de vriezer! Met de Pasen delen we weer een fijn presentje als lentegroet uit!

Zaterdag 27 april is het koningsdag, dan is de winkel gesloten. We hebben vrijdag 26 april het heerlijke brood dat we anders op zaterdag hebben.