Kort verslag van de open dag en meer

Vorige week hadden we een open dag. Het was in een woord geweldig! De voorbereidingen waren super verlopen en gelukkig hebben de hulptroepen (familie en vrienden) de laatste puntjes op de i nog verzorgd. Het erf begon vanaf de start eigelijk gelijk al vol mensen te stromen. De koffie stond klaar en ik had samen met mijn moeder voor ongeveer 400 mensen taart en cake gebakken! De weergoden waren ons zeer gunstig gestemd, wat was het een mooi weer, echt een cadeautje. Rond half 11 verrichte Wilfred Simons de officiele opening van ons nieuwe pand. Een prachtige speech met inspirerende woorden, et voilà, onze eerste steen werd onthult. De tekst: STEEN VOOR STEEN verwijst natuurlijk naar de manier waarop wij onze boerderij opbouwen: met niets begonnen en nu dit prachtige bedrijf met boordevol energie en plannen.

Slow Food Groene Hart (Arjan en Ellen) hadden een superprogramma voor de kinderen in elkaar gezet: proeven, voelen, ruiken, dromen en knutselen. De hele dag hadden zij aanloop. De Groene Hart Marktwagen completeerde het helemaal: lekkere kazen en jams uit het Groene Hart. De Agrarisch Natuurvereniging Hollandse Venen stond met een informatiestand naast de koffiecorner. Een goede brug tussen boer en burger!

De hele dag was het een komen en gaan van mensen, allemaal even goed gezind en geinteresseerd. Men ging gezellig met elkaar in gesprek, proefde hier en daar van kaas, jam, of de lekkere gehaktballetjes in saus. Om 17.00 uur verlieten de laatste gasten ons terrein. Er waren een paar suffe plakjes cake over!

Inmiddels is het alweer bijna een week later. We genieten nog steeds na, wat een energie geeft zo’n dag! Verschillende reacties per mail of telefoon laten ons weten dat wij niet de enige zijn die genoten hebben. Een leuk stukje in het Witte Weekblad (plaatstelijke courant) zorgde er alweer voor dat vanmiddag de winkel alweer vol stond met mensen (nu even iets rustiger). Volgend jaar doen we het zeker weer!

(Ik hoop u natuurlijk eerder te zien)

 

De groente van deze week:

Alles natuurlijk biologisch en in Nederland (deel zelfs regionaal) geteeld!

  • bloemkool
  • bospeen
  • tomaten
  • paprika
  • komkommer
  • aardbeien
  • appeltjes (jonagold red, ze ruiken heerlijk en lekker smaakvol)