Boergondisch feestmaal, gelukkige kippen en

De tijd gaat hard! Ik braaf verkondigen dat ik iedere week! een stukje nieuws op de website zou zetten… het laatste item dateerd alweer van eind juni, het is nu eind augustus. De hele zomer zit ertussen! Alsof er niets gebeurt in de zomer op Hoeve Kazan.

Niets is minder waar. De hele wintervoorraad aan hooi, gras en stro is alweer binnen! Zeker het stro binnenhalen was dit jaar een erg warm klusje (28graden!) maar met burenhulp was het klusje zo geklaard… Ook hebben we dit jaar weer kunnen hooibouwen, het was er mooi weer voor (tussen de buien door dan natuurlijk). Eigenlijk zijn we al klaar met het landwerk dit jaar, dat geeft weer een hoop rust. De oogst: 200 ronde balen ingekuild gras (à ongeveer 350 kilo), 200 baaltjes hooi (à 20 kilo) , 400 kleine baaltjes stro (à 20 kilo) en 40 grote balen (ongeveer 400 kilo) stro. De verwachting is dat we, liever gezegd, de koeien, dit allemaal weer opeten en verbruiken aankomende winter! Het gras en hooi is allemaal van eigen land, het stro komt van zowel een akkerbouwer uit Zevenhoven als van een akkerbouwer uit de Haarlemmermeer. Regionaal stro dus!

De voorbereidingen voor het Boergondische Feestmaal zijn ook losgebarsten. Samen met Marian Humme is er een verrassend diner samengesteld. U komt toch zeker ook? Vrijdagavond zijn er op dit moment nog 18 plaatjes over, op zaterdag nu nog 12. Inmiddels is mij wel duidelijk geworden dat het een erg populair weekend is! Er zijn veel mensen nog even een weekendje weg of hebben al verschillende feestjes. Maar, mocht u de agenda nog leeg hebben en zin hebben in een fijne zomerafsluiting dan bent u natuurlijk van harte welkom! Via deze link:http://hoevekazan.nl/?page_id=323 komt u gemakkelijk bij de informatie terecht. We maken er twee leuke avonden van. Als het weer meewerkt (en daar gaan we natuurlijk van uit) eten we in de boomgaard. Als het weer wat minder is, eten we in de oude huisstal.

Vanmiddag halen we Keessie op, dit is de ram voor het nieuwe nageslacht.